kelajuan laman web yang lebih cepat dengan hosting vps
gtmetrix-reports-after-cache-with-vps-hosting

VPS Hosting Murah Dan Terbaik 2019

Perbandingan Perkhidmatan Hosting di Malaysia Dan Pakej VPS Hosting

Updated: 20/03/2019
Sekiranya anda mempunyai laman web yang menarik beribu-ribu pelawat setiap hari, mungkin sudah tiba masanya anda memberikan perhatian kepada prestasi laman web yang bergantung pada perkhidmatan hosting dan hosting VPS yang telah anda pilih.

Atau anda menjangkakan akan terdapat peningkatan bilangan pengunjung ke laman web kerana sesuatu promosi yang akan anda jalankan, maka wajarlah anda memilih paket hosting yang dapat mengendalikan lalu lintas tambahan serta memenuhi segala keperluan anda.

Bagi perkhidmatan hosting, anda mempunyai beberapa pilihan. Hosting Dikongsi (shared hosting) dan VPS (server virtual peribadi/ virtual private server) adalah pilihan yang paling popular. Biasanya, orang memilih Hosting Dikongsi kerana ia murah dan cukup bagi keperluan laman web yang baru dimulakan. Tetapi jika anda merasakan bahawa lalu lintas di laman web anda akan meningkat atau jika anda ingin mempunyai pelan tersuai maka pelan VPS Hosting adalah yang paling sesuai untuk anda.

Server Hosting Dedikasi juga merupakan penyelesaian hebat tetapi ia memerlukan pelaburan yang tinggi. Maka VPS Hosting menjadi pilihan yang paling sesuai dan berpatutan bagi kebanaykan laman web. VPS Hosting menawarkan tahap prestasi yang sama seperti Server Hosting Dedikasi dengan harga yang lebih jauh lebih rendah.

Apakah Server Virtual Peribadi (VPS – Virtual Private Server)?

Perkongsian hosting generasi seterusnya ialah Virtual Private Server  (VPS). Di sini, beberapa sistem operasi atau CPU beroperasi pada mesin fizikal. Pada peringkat ini, sumber-sumber seperti masa dan memori pengiraan boleh diperuntukkan dengan lebih adil dan lebih baik, dan perkhidmatan setiap klien (pelayan web, pangkalan data, dll.) sama ada berlaku secara berasingan atau sekurang-kurangnya di dalam ‘instance’ yang berasingan.

Walau apa pun, memori, kawasan cakera keras dan fail konfigurasi pelanggan adalah bebas di antara satu sama lain. Ini meningkatkan keselamatan dan membolehkan setiap pelanggan menyesuaikan perkhidmatan mereka seolah-olah mereka mempunyai akses eksklusif ke server. Biasanya, sebagai pengguna server virtual peribadi, anda juga mendapat akses SSH dengan hak akar umbi bagi sistem operasi virtual anda.

Jadi secara ringkas, server virtual peribadi mempunyai kelebihan berikut:

Encapsulation – Setiap VPS sebahagian besarnya berasingan dari semua server virtual yang lain. Oleh itu, kemalangan aplikasi dalam satu server tidak mempunyai kesan atau terhad kepada semua server virtual yang lain.

Prestasi – Setiap VPS menerima jumlah waktu CPU, ruang cakera, dan memori yang telah ditentukan. Walaupun semua server lain terbiar, server tunggal masih boleh menggunakan hampir semua masa pengiraan.

Keselamatan – Setiap server virtual berkelakuan seperti server akar umbi berasingan, oleh itu ia sentiasa dipisahkan dari semua server lain melalui penggunaan kapsul. Tidak ada kemungkinan bagi akses kepada pengguna lain atau berlakunya pencerobohan data.

Fleksibiliti – Dalam teknologi virtualisasi yang diberikan, setiap pengguna bebas mengoptimumkan server web, pangkalan data dan mel server mereka sendiri, tanpa harus memperhatikan pengguna lain. Tidak ada lagi paksaan asas untuk semua pengguna menggunakan versi PHP atau MySQL yang sama.

 VPS Hosting Murah Dan Terbaik 2019:

Rank

Company

Price from

Disk space

Uptime

Panel

Support

Links

1st place

Hostinger logo

RM16.59

20 GB – 160 GB

100%

c-panel logo
5 stars

2.

shinjiru logo

RM48

30 GB – 170 GB

99.97%

c-panel logo
3.5 stars

3.

exabytes malaysia logo

RM14.99

20 GB – 200 GB

99.98%

c-panel logo
5 stars

4.

rocksoft malaysia logo

RM50

25 GB – 250 GB

99.97%

c-panel logo
4 stars

5.

iCore-logo

RM55

50 GB – 300 GB

100%

c-panel logo
4 stars

6.

Serverfreak logo

RM119

150 GB – 350 GB

100%

c-panel logo
4 stars

7.

webserver malaysia logo

RM139

500 GB – 2 TB

99.98%

c-panel logo
4 stars

8.

vpsmalaysia logo

RM29

2 TB – 8 TB

99.98%

c-panel logo
4 stars

 Best VPS Web Hosting in 2019:

Rank

Company

Price

1st place

Hostinger logo

5 stars
RM
16.59

3.

exabytes malaysia logo

4 stars
RM
14.99

2.

shinjiru logo

3.5 stars
RM
48

4.

rocksoft malaysia logo

4 stars
RM
50

5.

iCore-logo

4 stars
RM
55

6.

Serverfreak logo

4 stars
RM
119

7.

webserver malaysia logo

4 stars
RM
139

8.

vpsmalaysia logo

4 stars
RM
29

Ringkasan:

Hosting VPS Terbaik:

 1. Hostinger VPS Hosting – 97/100 Mata

 2. Exabytes VPS Hosting – 94/100 Mata

 3. Shinjiru VPS Hosting – 91/100 Mata

 4. iCore Technologies VPS Hosting – 88/100 Mata

 5. ServerFreak VPS Hosting – 86/100 Mata

 6. Rocksoft VPS Hosting – 84/100 Mata

 7. Webserver VPS Hosting – 81/100 Mata

 8. VPS Malaysia VPS Web Hosting – 80/100 Mata

VPS Hosting Murah

Jika harga adalah faktor utama anda apabila memutuskan hosting web mana yang hendak dibeli, berikut adalah tawaran harga dari yang paling murah ke hosting web paling mahal.

VPS Paling Murah:

  1. Exabytes – dari RM 14.99 sebulan

  2. Hostinger – dari RM 16.59 sebulan

  3. VPS Malaysia – dari RM 29.00 sebulan

  4. Shinjiru – dari RM 48.00 sebulan

  5. Rocksoft – dari RM 50.00 sebulan

  6. iCore Technologies – dari RM 55.00 sebulan

  7. ServerFreak – dari RM 119.00 sebulan

  8. Webserver MY – dari RM 139.00 sebulan

Apakah Virtual VPS (Virtual Private Server)?

Dalam VPS Hosting pelayan fizikal dibahagikan kepada pelayan maya kecil (small  virtual servers) dengan membuat partition maya di antara mereka. Kini, setiap pelayan maya yang dibahagikan hampir bertindak sebagai pelayan bebas dan mempunyai sistem operasi sendiri. Pelayan maya ini sama baiknya dengan pelayan khusus kerana ini boleh disesuaikan dan anda juga mendapat IP khusus bersama-sama dengan akses akar umbi (root) ke pelayan anda.

Di VPS Hosting anda boleh memilih dari Windows VPS dan Linux VPS. Kedua-dua Windows VPS dan Linux VPS sama-sama cekap. Windows VPS menjalankan aplikasi yang khusus untuk windows sebagai sistem operasi dan berfungsi dengan cara yang sama untuk Linux VPS.

Anda juga boleh menjadi tuan rumah laman web yang tidak terhad pada VPS anda dan juga menyesuaikannya dengan cara yang anda mahu. Selanjutnya, laman web anda sekarang akan dapat menangani jumlah lalu lintas yang akan datang ke laman web anda. Dan anda juga boleh meningkatkan dan mengecilkan sumber anda di pelayan anda bergantung pada aplikasi anda yang dipasang dan lalu lintas yang diharapkan.

Juga, setiap pelayan maya adalah selamat sebagai pelayan berdedikasi yang tidak berlaku dengan akaun hosting dikongsi. Anda juga boleh menyingkirkan kos mengekalkan pelayan anda kerana ia kini akan diuruskan oleh penyedia Hosting VPS anda.

Apa yang Perlu Diperhatikan Dalam Syarikat Hosting VPS?

Perkara pertama yang perlu dilakukan adalah mencari beberapa pembekal VPS yang terkemuka di kalangan banyak syarikat yang menawarkan perkhidmatan tersebut. Syarikat-syarikat ini kebanyakannya mempunyai ulasan mereka yang dipaparkan di internet dan carian dalam talian akan menjadi tempat yang baik untuk bermula.

Bandingkan beberapa ulasan dan anda terikat untuk mencari beberapa syarikat yang dinilai dengan baik. Sebaik sahaja anda telah menemui syarikat-syarikat ini dengan ulasan yang hebat, anda perlu meneruskan dan menyelidik syarikat tertentu. Semua maklumat dan ulasan yang diperlukan mengenai syarikat boleh dijumpai dengan mudah di mana-mana enjin carian. Kedua-dua maklumat positif dan negatif akan didedahkan di sini.

Selepas menegaskan bahawa syarikat itu bereputasi , anda perlu mengetahui sama ada mereka mempunyai kapasiti yang anda perlukan. Anda boleh mengenal pasti syarikat VPS yang baik dengan keupayaan untuk menjadi tuan rumah laman web anda dan dengan selesa menampung sebarang peningkatan kapasiti yang diperlukan. Perlu ada kapasiti lebar jalur, ruang penyimpanan, sistem yang serasi dan keperluan lain yang mungkin diperlukan.

Satu lagi pertimbangan yang sangat penting apabila mencari syarikat VPS adalah keselamatan. Keselamatan data dan urus niaga mesti dijamin oleh penyedia hosting. Anda dan pelanggan anda akan menghadapi risiko jika anda memutuskan untuk bekerja dengan syarikat yang tidak mempunyai keupayaan untuk menyediakan keselamatan yang mencukupi.

Anda akan mendapati bahawa setiap saat dalam sehari, syarikat VPS yang baik dapat menyediakan penggunanya dengan sokongan teknikal yang berkualiti tinggi. Ini akan memastikan bahawa masalah downtime atau lain-lain teknikal yang timbul dengan cepat dan berkesan diselesaikan. Anda mungkin mahu melangkau syarikat-syarikat yang tidak berpengalaman kerana mereka cenderung mempunyai episod downtime yang kerap.

Penyelidikan pesakit, perundingan dan penilaian yang teliti adalah sangat penting kerana tidak mudah untuk mencari semua sifat ini dalam satu syarikat.

Faedah Tambahan VPS Hosting

Web hosting VPS adalah sejenis jambatan di sekitar web hosting khusus dan hosting web yang dikongsi. Ia adalah satu rawatan web hosting internet yang berkesan untuk syarikat-syarikat yang mempunyai banyak sumber pelayan web di seluruh dunia. Dengan jenis hosting internet seperti ini, anda mendapat ganjaran dari hosting internet yang dikhaskan tetapi lebih murah dari hosting web yang dikhaskan.

Secara umum, sebagai VPS mengambil kesempatan daripada teknik pemisahan PC peribadi pelayan fizikal ke dalam pelbagai (digital) pelayan, masing-masing mempunyai kaedah dan aplikasi berfungsi bebas.

Pemilik laman web yang mencari ciri-ciri yang luar biasa ditambah pula dengan arahan yang lebih diingini mengenai pentadbiran laman web. Keselamatan dan skalabiliti seperti yang dibentangkan oleh hosting VPS tidak dapat ditandingi dengan jenis hosting internet yang lain. Prosedur ini lebih murah daripada hosting yang dikhaskan dan membentangkan anda peluang serba boleh dan dipercayai dengan jumlah kemasukan ke pelayan root.

Hosting web VPS memberikan anda potensi untuk membuat kotak pasir, hanya satu pelayan badan dengan dua pelayan peribadi maya. Anda boleh mempunyai dua laman web di pelayan yang sama tetapi boleh membuat kemas kini kepada individu tanpa memerlukan kesan lain. Sebuah perniagaan yang unik atau rumah yang akan mahu hosting internet mereka menjadi lebih baik dan lebih banyak disesuaikan daripada hosting yang dikehendaki akan lebih baik keuntungan dari VPS Hosting.

Evolusi pelayan peribadi digital telah mencapai umur dan jambatan di sekitar ekonomi hosting yang dikongsi dan bajet internet yang komited besar telah menjadi kenyataan. Kelebihan utama pelayan peribadi maya adalah kelajuan jet yang membolehkan anda mengakses setiap pelayan persendirian yang unik. Tiada perkongsian yang berkaitan dengan pelayan dan oleh itu spesifik dan info anda sepenuhnya selamat. Oleh itu, anda mendapat manfaat daripada jumlah pengasingan atau kemerdekaan dan mengukuhkan kawalan yang tidak dapat dicapai di paras harga tertentu.

Komuniti setempat dalam talian sekarang amat menggembirakan dengan idea maya. Seseorang aspek positif yang paling baik dengan menggunakan pelayan peribadi digital ialah kenaikan harga. Anda boleh mendapatkan hampir sama dengan ciri-ciri yang serupa dengan pelayan berdedikasi tetapi pada kos yang dikurangkan dengan ketara.

Hosting internet VPS membolehkan sumber-sumber platform yang terjamin dan RAM yang dapat dibebankan sehingga memberikan anda tanggungjawab penting yang berbeza ke dalam tugasan yang kurang rumit. Pelayan peribadi maya telah menarik banyak pembina bersih dan tuan web seluruh dunia seperti di sini mereka dapat mengkonfigurasi dan memasang tujuan program mereka sendiri.

Apakah Perbezaan antara Web Hosting Dikongsi Dan VPS Hosting?

Jika anda bermula dengan sebuah laman web, tentu saja, pakej hosting yang baik diperlukan. Hosting sebenarnya adalah istilah yang digunakan untuk menyewa sekeping penyimpanan, kuasa pengkomputeran, dan ruang cakera pelayan di web host.

Di atas semua, pembekal hosting menjaga sisi teknikal laman web anda. Ia memberikan anda pelayan di mana laman web anda boleh dicapai melalui internet, menyokong pelayan dan mengkonfigurasinya supaya laman berjalan pantas walaupun dalam trafik yang berat.

Apabila memilih pakej hosting, anda mempunyai pilihan antara pilihan yang berbeza. Yang paling penting adalah shared hosting dan hosting VPS. Apa sebenarnya maksud dua istilah ini? Dan apakah perbezaan di antara hosting yang dikongsi dan hosting VPS?

Perbezaan utama antara hosting dikongsi dan hosting VPS adalah cara kedua-dua sistem menggunakan sumber perkakasan yang tersedia. Dengan hosting yang dikongsi, laman web menggunakan sumber pada masa yang sama.

Anda mungkin sudah berfikir bahawa pengguna lain pelayan mungkin terhambat oleh jumlah permintaan yang berlebihan dari laman web atau aplikasi membuat laman web Anda menjadi lambat atau tidak responsif. Ini juga menjadikan kelebihan terbesar hosting VPS jelas.

Kerana sistem ini mempunyai kapasiti server sendiri prestasi laman web anda akan menjadi lebih baik dan lebih dapat diandalkan. Kerana VPS berfungsi sepenuhnya secara bebas, ia juga menawarkan manfaat yang signifikan dari segi keselamatan.

Hostinger-Malaysia screenshot

Pemenang kami untuk 2018

Rating: (5)
Adress: Hostinger International Ltd.
61 Lordou Vironos Street, 6023 Larnaca, Cyprus

Hostinger menawarkan 8 pakej VPS Hosting yang berbeza. Pakej termurah datang dengan:

 • 1 GB of memory
 • 20 GB storage and
 • 1 TB bandwidth

untuk harga RM16.59 / bulan.

Pakej mereka yang paling mahal datang dengan:

 • 8 GB of memory
 • 160 GB storage and
 • 6 TB bandwidth

untuk harga RM159.39 / bulan.

Semua pakej datang dengan IP Dedicated, Akses Root Penuh, Pemacu Cakera SSD, Rangkaian 100 MB / S dan Sokongan IPv6
datang
Synonyms of datang
Verb
tiba berlaku berjumlah memperoleh menganut berkunjung terbit mengeluarkan mendarat diterima termasuk berasal mempunyai muncul
45 more synonyms

Features

 Disk space  20GB – 160GB
 Bandwitdh  1TB – 6TB
 Load time Malaysia 238ms (1st)
 Uptime  100% (1st)
 C-Panel Yes
 Databases  Unlimited
OS Windows, Linux
 PHP  7.3
 Live chat  Yes
Shinjiru Web Hosting Malaysia

Tempat kedua untuk Shinjiru

Rating: (4)
Address: Wisma Laxton, No. 19-2, Jalan Desa, Taman Desa Off Jalan Klang Lama, Wilayah Persekutuan, 58100 Kuala Lumpur, Wilayah Persekutuan Kuala Lumpur
Phone: +603.7987.1191 (Hunting Line)
Email: [email protected]
Contact Hours: 9:00am – 6:00pm (Mon – Fri)

Shinjiru menawarkan 4 Pakej VPS Hosting yang dinamakan Basic, Standard, Pro dan Premium.

Keuntungan terbesar Shinjiru ada adalah, walaupun pakej asasnya datang dengan jalur lebar 1 Gbps tanpa had. Selain itu, pakej VPS asas termasuk:

 • 1 VCPU
 • 25 GB SSD Storage
 • 1 GB Memory
 • 1 IP Address
 • 24/7 Technical Support
 • 1 Gbps DDoS Protection

dan kos 48 RM / bulan.

Pakej VPS premium mereka bernilai RM 128 / bulan dan dilengkapi dengan:

 • 4 VCPU
 • 100 GB SSD Storage
 • 8 GB Memory
 • 1 IP Address
 • 24/7 Technical Support
 • 1 Gbps DDoS Protection

button_activate-shinjiru-discount

Features

 Disk space  25 GB – 100 GB
 Bandwitdh  Unlimited
 Load time Malaysia 416ms (2nd)
 Uptime  99.97% 
 C-Panel Yes
 Databases  Unlimited
OS Linux
 PHP  7.3
 Live chat  Yes
exabytes screenshot

Third Place for Exabytes 

Rating: (4)
Address: 1-18-8, Suntech @ Penang Cybercity, Lintang Mayang Pasir 3, 11950 Bayan Baru, Penang.
Phone: 04-609 7888
Contact Hours: 9:00am – 5:00pm (Mon – Fri)

 

Exabytes menawarkan 15 Pakej Web Hosting VPS Linux yang berbeza dan 15 Pakej Web Hosting VPS Windows.

Pakej VPS Linux mereka bermula dari RM 19.25/ bulan dan mempunyai:

 • 20 GB SSD Disk Space
 • 1 GB Memory
 • 1 vCPU
 • 1 Dedicated IP and
 • 1 TB Monthly Data Transfer included.

Pakej VPS Linux yang paling mahal mereka ialah RM 1782/ bulan dan termasuk:

 • 200 GB SSD Disk Space
 • 64 GB Memory
 • 24 vCPU
 • 1 Dedicated IP and
 • Unmetered Monthly Data Transfer.

Exabyte’s Pakej VPS Windows bermula dari RM 27.50/ bulan untuk yang termurah dan termasuk:

 • 40 GB SSD Disk Space
 • 2 GB Memory
 • 1 vCPU
 • 1 Dedicated IP
 • 1 TB Monthly Data Transfer

Yang paling mahal Windows VPS Hosting Exabytes menyediakan kos RM 2960/ bulan dan ia termasuk:

 • 200 GB SSD Disk Space
 • 64 GB Memory
 • 24 vCPU
 • 1 Dedicated IP
 • Unmetered Monthly Data Transfer

exabytes discount

Features

 Disk space  20 GB – 200 GB
 Bandwitdh  1 TB – Unlimited
 Load time Malaysia 305ms 
 Uptime  100% 
 C-Panel Yes
 Databases  Unlimited
OS Linux, Windows
 PHP  7.3
 Live chat  Yes
RockSoft Hosting Malaysia

Rating: (3.5)
Address: Coplace 3, 63000 Cyberjaya, Selangor
Phone: 03-8319 3615
Contact Hours: 9:00am – 11:00pm (Mon – Fri)

RockSoft menawarkan berbeza Pakej VPS Hosting Awan hanya dipanggil VPS-01 untuk VPS-05.

VPS-01 Cloud Hosting adalah yang termurah dan kos RM 50/ bulan. Ia datang dengan:

 • 1 Core
 • 1 GB RAM
 • 25 GB SSD

Pakej VPS-05 kos RM 300/ bulan dan termasuk:

 • 6 Cores
 • 6 GB RAM
 • 250 GB SSD

Yang paling positif berlaku untuk RockSoft adalah bahawa semua pakej mereka tidak dimeterai.

button_activate-rocksoft-discount

Features

 Disk space  25 GB – 250 Gb
 Bandwitdh  Unlimited
 Load time Malaysia 549ms (2rd)
 Uptime  100%
 C-Panel Yes
 Databases  Unlimited
OS Linux, Windows
 PHP  7.1
 Live chat  Yes
iCore hosting services

iCore Technology

Rating: (4)
Address: W52B, Jalan Pendekar 18, Taman Ungku Tun Aminah, 81300 Johor Bahru, Johor
Phone: 07-288 1230
Contact Hours: 9:00am – 6:00pm (Mon – Fri)

 

iCore Technology mempunyai 6 Pelbagai VPS Web Hosting Packages, dinamakan selepas jumlah storan yang mereka sediakan. Pakej paling murah menyediakan storan 50 GB dan dipanggil VPS50 manakala pakej paling mahal, VPS300, dilengkapi dengan simpanan 300 GB.

Kelebihan terbesar mereka berbanding kebanyakan pesaing mereka adalah bahawa semua pakej mereka datang dengan jalur lebar tanpa had.

VPS50 juga termasuk:

 • 2 vCPUs
 • 768MB
  Dedicated RAM
 • 1 × IPv4

untuk harga RM 55/ bulan.

VPS300 pakej termasuk:

 • 4 vCPUs
 • 4GB
  Dedicated RAM
 • 1 × IPv4

for the price of RM 260/ month

button_activate-icore-discount

Features

 Disk space  50 GB – 300 GB
 Bandwitdh  Unlimited
 Load time Malaysia 605ms 
 Uptime  100% 
 C-Panel Yes
 Databases  Unlimited
OS Linux, Windows
 PHP  7.1
 Live chat  Yes
Serverfreak Malaysia

Rating: (4)
Address: 12, Jalan Teluk Pulai, Kawasan 6, 41100 Klang, Selangor
Phone: 03-2780 3873
Contact Hours: 9:30am – 5:30pm (Mon – Fri)

ServerFreak adalah salah satu syarikat hosting yang paling popular di Malaysia, lebih terkenal untuk hosting dikongsi mereka. Bagi hosting VPS, mereka menawarkan 7 pakej yang berlainan, di mana 3 di Linux dan 4 di platform Windows.

Mereka asas Windows VPS Hosting berharga RM 269/ bulan dan dilengkapi dengan:

 • 25 GB RAID10 SAS Storage
 • 150 GB Monthly Data Transfer
 • 1 GB Memory
 • 1 GB Swap Memory
 • 1vCPU No. of Processor

Yang paling mahal Windows VPS Hosting berharga RM 419/ bulan dan ia termasuk:

 • 100 GB RAID10 SAS Storage
 • 450 GB Monthly Data Transfer
 • 3 GB Memory
 • 3 GB Swap Memory
 • 4vCPU No. of Processor

As for the Linux version, ServerFreak’s basic Linux VPS Hosting Package costs RM 119/ month and includes:

 • 25 GB RAID10 SAS Storage
 • 150 GB Monthly Data Transfer
 • 512 MB Memory
 • 1024 MB Swap Memory
 • Intel Xeon 2.0Ghz vCPU Processor

Paket Premium VPS Linux mereka bernilai RM 319/ bulan dan dilengkapi dengan:

 • 75 GB RAID10 SAS Storage
 • 350  GB Monthly Data Transfer
 • 1536 MB Memory
 • 3072 MB Swap Memory
 • Intel Xeon 2.0Ghz vCPU Processor

button_activate-serverfreak-discount

Features

 Disk space  25 GB – 100 GB
 Bandwitdh  150 GB – 450 GB
 Load time Malaysia 670ms
 Uptime   100%
 C-Panel Yes
 Databases  Unlimited
OS Windows, Linux
 PHP  7.1
 Live chat  Yes
Webserver Malaysia

Rating: (4)
Address: Acme Commerce Sdn. Bhd. (WebServer.com.my), VO2-07-07, Lingkaran SV, Sunway Velocity, Jalan Peel, 55100 Kuala Lumpur
Phone: 03-2714 2263
Contact Hours: 9:00am – 6:00pm (Mon – Fri)

WebServer Malaysia menjadi lebih popular dalam beberapa tahun kebelakangan ini dan kebanyakannya disebabkan oleh kepelbagaian pakej mereka untuk keperluan semua orang.

Setakat pakej VPS Hosting pergi, mereka mempunyai 8 pakej yang berlainan, masing-masing 4 untuk platform Linux dan Windows. Dalam kedua-dua versi pakej mereka dinamakan “Emas”,
“Platinum”, “Dipertingkatkan” dan “Super”

Pakej Emas adalah paling murah dalam kedua-dua versi dan kos yang sama, RM 139/ bulan.

Kedua-dua , Pakej VPS Windows Emas dan Pakej VPS Linux Gold termasuk:

 • 75 GB Web Space
 • 8 VCPU
 • 1 GB Server Memory
 • 500 GB Monthly Transfer
 • 5 Mbps Bandwidth

 

Pakej Super VPS Windows dan Pakej VPS Super Linux kedua-dua kos RM179/ bulan dan termasuk:

 • 100 GB Web Space
 • 16 vCPU
 • 8 GB Server Memory
 • 2000 GB Monthly Transfer
 • 10 Mbps Bandwidth

button_activate-webserver-discount

Features

 Disk space  75 GB – 100 GB
 Bandwitdh  500 GB – 2 TB
 Load time Malaysia 701ms
 Uptime  99.98%
 C-Panel Yes
 Databases  Unlimited
OS Windows, Linux
 PHP  7.1
 Live chat  Yes
VPSMalaysia web hosting provider

Rating: (4)
Address: 33-01, 33rd Floor, Menara Keck Seng, 203 Jalan Bukit Bintang, 55100 Kuala Lumpur, Wilayah Persekutuan Kuala Lumpur
Phone: 03-2149 9314
Contact Hours: 24 hrs

VPSMalaysia, seperti namanya, amat terkenal dengan pakej VPS Web Hosting mereka.

Pakej VPS asas kos RM 29/ bulan dalam kedua-dua versi dan dilengkapi dengan:

 • 1 GB RAM
 • 1 Core vCPU
 • 25 GB SSD Disk
 • 2 TB Data Transfer
 • 100 Mbps Bandwidth
 • 1 IP Address

Kos mereka pakej VPS Hosting Elite bernilai RM 239/ bulan dalam kedua-dua versi Linux dan Windows dan termasuk:

 • 8 GB RAM
 • 16 GB Burst RAM
 • 100 GB SSD Disk
 • 4 Cores Processor
 • 8 TB Data Transfer
 • 100 Mbps Bandwidth
 • 1 IP Address

button_activate-vps-malaysia-discount

Features

 Disk space  25 GB – 100 GB
 Bandwitdh  2 TB – 8 TB
 Load time Malaysia 619ms
 Uptime  99.99%
 C-Panel Yes
 Databases  Unlimited
OS Windows, Linux
 PHP  7.1
 Live chat  Yes

Jika anda mempunyai pengalaman dengan mana-mana syarikat disebut di atas, kongsinya bersama kami.