kelajuan laman web yang lebih cepat dengan hosting vps
gtmetrix-reports-after-cache-with-vps-hosting

VPS Hosting Murah Dan Terbaik 2021

Perbandingan Perkhidmatan Hosting di Malaysia Dan Pakej VPS Hosting

Updated: 05/01/2021
Sekiranya anda mempunyai laman web yang menarik beribu-ribu pelawat setiap hari, mungkin sudah tiba masanya anda memberikan perhatian kepada prestasi laman web yang bergantung pada perkhidmatan hosting dan hosting VPS yang telah anda pilih.

Atau anda menjangkakan akan terdapat peningkatan bilangan pengunjung ke laman web kerana sesuatu promosi yang akan anda jalankan, maka wajarlah anda memilih paket hosting yang dapat mengendalikan lalu lintas tambahan serta memenuhi segala keperluan anda.

Bagi perkhidmatan hosting, anda mempunyai beberapa pilihan. Hosting Dikongsi (shared hosting) dan VPS (server virtual peribadi/ virtual private server) adalah pilihan yang paling popular. Biasanya, orang memilih Hosting Dikongsi kerana ia murah dan cukup bagi keperluan laman web yang baru dimulakan. Tetapi jika anda merasakan bahawa lalu lintas di laman web anda akan meningkat atau jika anda ingin mempunyai pelan tersuai maka pelan VPS Hosting adalah yang paling sesuai untuk anda.

Server Hosting Dedikasi juga merupakan penyelesaian hebat tetapi ia memerlukan pelaburan yang tinggi. Maka VPS Hosting menjadi pilihan yang paling sesuai dan berpatutan bagi kebanaykan laman web. VPS Hosting menawarkan tahap prestasi yang sama seperti Server Hosting Dedikasi dengan harga yang lebih jauh lebih rendah.

Apakah Server Virtual Peribadi (VPS – Virtual Private Server)?

Perkongsian hosting generasi seterusnya ialah Virtual Private Server  (VPS). Di sini, beberapa sistem operasi atau CPU beroperasi pada mesin fizikal. Pada peringkat ini, sumber-sumber seperti masa dan memori pengiraan boleh diperuntukkan dengan lebih adil dan lebih baik, dan perkhidmatan setiap klien (pelayan web, pangkalan data, dll.) sama ada berlaku secara berasingan atau sekurang-kurangnya di dalam ‘instance’ yang berasingan.

Walau apa pun, memori, kawasan cakera keras dan fail konfigurasi pelanggan adalah bebas di antara satu sama lain. Ini meningkatkan keselamatan dan membolehkan setiap pelanggan menyesuaikan perkhidmatan mereka seolah-olah mereka mempunyai akses eksklusif ke server. Biasanya, sebagai pengguna server virtual peribadi, anda juga mendapat akses SSH dengan hak akar umbi bagi sistem operasi virtual anda.

Jadi secara ringkas, server virtual peribadi mempunyai kelebihan berikut:

Encapsulation – Setiap VPS sebahagian besarnya berasingan dari semua server virtual yang lain. Oleh itu, kemalangan aplikasi dalam satu server tidak mempunyai kesan atau terhad kepada semua server virtual yang lain.

Prestasi – Setiap VPS menerima jumlah waktu CPU, ruang cakera, dan memori yang telah ditentukan. Walaupun semua server lain terbiar, server tunggal masih boleh menggunakan hampir semua masa pengiraan.

Keselamatan – Setiap server virtual berkelakuan seperti server akar umbi berasingan, oleh itu ia sentiasa dipisahkan dari semua server lain melalui penggunaan kapsul. Tidak ada kemungkinan bagi akses kepada pengguna lain atau berlakunya pencerobohan data.

Fleksibiliti – Dalam teknologi virtualisasi yang diberikan, setiap pengguna bebas mengoptimumkan server web, pangkalan data dan mel server mereka sendiri, tanpa harus memperhatikan pengguna lain. Tidak ada lagi paksaan asas untuk semua pengguna menggunakan versi PHP atau MySQL yang sama.

 VPS Hosting Murah Dan Terbaik 2021:

Rank

Company

Price from

Disk space

Uptime

Panel

Support

Links

1st place

Hostinger logo

RM16.59

20 GB – 160 GB

100%

c-panel logo
5 stars

2.

shinjiru logo

RM48

30 GB – 170 GB

99.97%

c-panel logo
3.5 stars

3.

exabytes malaysia logo

RM14.99

20 GB – 200 GB

99.98%

c-panel logo
5 stars

4.

rocksoft malaysia logo

RM50

25 GB – 250 GB

99.97%

c-panel logo
4 stars

5.

iCore-logo

RM55

50 GB – 300 GB

100%

c-panel logo
4 stars

6.

Serverfreak logo

RM119

150 GB – 350 GB

100%

c-panel logo
4 stars

7.

webserver malaysia logo

RM139

500 GB – 2 TB

99.98%

c-panel logo
4 stars

8.

vpsmalaysia logo

RM29

2 TB – 8 TB

99.98%

c-panel logo
4 stars

 Best VPS Web Hosting in 2021:

Rank

Company

Price

1st place

Hostinger logo

5 stars
RM
16.59

3.

exabytes malaysia logo

4 stars
RM
14.99

2.

shinjiru logo

3.5 stars
RM
48

4.

rocksoft malaysia logo

4 stars
RM
50

5.

iCore-logo

4 stars
RM
55

6.

Serverfreak logo

4 stars
RM
119

7.

webserver malaysia logo

4 stars
RM
139

8.

vpsmalaysia logo

4 stars
RM
29

Ringkasan:

Hosting VPS Terbaik:

 1. Hostinger VPS Hosting – 97/100 Mata

 2. Exabytes VPS Hosting – 94/100 Mata

 3. Shinjiru VPS Hosting – 91/100 Mata

 4. iCore Technologies VPS Hosting – 88/100 Mata

 5. ServerFreak VPS Hosting – 86/100 Mata

 6. Rocksoft VPS Hosting – 84/100 Mata

 7. Webserver VPS Hosting – 81/100 Mata

 8. VPS Malaysia VPS Web Hosting – 80/100 Mata

VPS Murah Malaysia

Jika harga adalah faktor utama anda apabila memutuskan hosting web mana yang hendak dibeli, berikut adalah tawaran harga dari yang paling murah ke hosting web paling mahal.

  1. Exabytes – dari RM 14.99 sebulan

  2. Hostinger – dari RM 16.59 sebulan

  3. VPS Malaysia – dari RM 29.00 sebulan

  4. Shinjiru – dari RM 48.00 sebulan

  5. Rocksoft – dari RM 50.00 sebulan

  6. iCore Technologies – dari RM 55.00 sebulan

  7. ServerFreak – dari RM 119.00 sebulan

  8. Webserver MY – dari RM 139.00 sebulan

vps murah malaysia

Apakah Virtual VPS (Virtual Private Server)?

Dalam VPS Hosting pelayan fizikal dibahagikan kepada pelayan maya kecil (small  virtual servers) dengan membuat partition maya di antara mereka. Kini, setiap pelayan maya yang dibahagikan hampir bertindak sebagai pelayan bebas dan mempunyai sistem operasi sendiri. Pelayan maya ini sama baiknya dengan pelayan khusus kerana ini boleh disesuaikan dan anda juga mendapat IP khusus bersama-sama dengan akses akar umbi (root) ke pelayan anda.

Melalui VPS Hosting, anda boleh memilih di antara Windows VPS dan Linux VPS. Kedua-dua Windows VPS dan Linux VPS sama cekap. Windows VPS menjalankan aplikasi yang khusus untuk windows sebagai sistem operasi dan berfungsi dengan cara yang sama seperti Linux VPS.

Anda juga boleh menjadi tuan rumah laman web yang tidak terhad pada VPS anda dan juga menyesuaikannya dengan cara yang anda kehendaki. Selain itu, laman web anda akan dapat menangani jumlah lalu lintas yang bakal dialami. Anda juga boleh meningkatkan dan mengurangkan sumber anda di pelayan anda bergantung kepada aplikasi yang dipasang serta lalu lintas yang diharapkan.

Juga, setiap pelayan maya adalah selamat sebagai pelayan berdedikasi yang tidak mungkin didapati melalui akaun hosting dikongsi. Anda juga boleh menyingkirkan kos penyelanggaraan pelayan anda kerana ia kini akan diuruskan oleh penyedia Hosting VPS anda.

Apa yang Perlu Diperhatikan Dalam Memilih Syarikat Hosting VPS?

Perkara pertama yang perlu dilakukan adalah mengenalpasti beberapa pembekal VPS yang bereputasi di kalangan syarikat yang menawarkan perkhidmatan tersebut. Syarikat-syarikat ini kebanyakannya mempunyai ulasan mereka yang dipaparkan di internet dan carian dalam talian akan menjadi tempat permulaan yang paling sesuai.

Bandingkan beberapa ulasan pelanggan. Sebaik sahaja anda telah menemui syarikat-syarikat dengan ulasan yang hebat, anda perlu pula melakukan sedikit penyelidikan mengenai syarikat-syarikat tersebut. Semua maklumat dan ulasan yang diperlukan mengenai syarikat boleh didapati dengan mudah di mana-mana enjin carian. Kedua-dua maklumat positif dan negatif akan didedahkan di sini.

Setelah anda mengenal pasti syarikat yang bereputasi tinggi, anda perlu mengetahui sama ada mereka mempunyai kapasiti yang anda perlukan. Anda boleh mengenal pasti syarikat VPS yang cekap melalui kapasiti mereka menjadi host kepada laman web anda serta bertapa mudahnya bagi mereka menampung sebarang peningkatan kapasiti yang diperlukan anda. Beberapa faktor yang perlu ada adalah kapasiti jalur lebar, ruang penyimpanan yang mencukupi, sistem yang serasi dan keperluan lain yang mungkin diperlukan.

Satu lagi pertimbangan yang sangat penting apabila memilih syarikat VPS adalah ciri-ciri keselamatan. Keselamatan data dan urus niaga mesti dijamin oleh penyedia hosting. Anda dan pelanggan anda akan menghadapi risiko jika anda memutuskan untuk mendapatkan perkhidmatan syarikat yang tidak mempunyai keupayaan untuk menyediakan keselamatan yang mencukupi.

Syarikat VPS yang cekap akan menyediakan sokongan teknikal yang berkualiti tinggi kepada pelanggan mereka. Ini akan memastikan masalah downtime atau lain-lain masalah teknikal yang timbul dapat diselesaikan dengan cepat dan efisyien. Anda mungkin boleh abaikan terus syarikat-syarikat yang tidak berpengalaman kerana mereka cenderung mengalami episod downtime yang kerap.

Penyelidikan, perundingan dan penilaian yang teliti adalah sangat penting kerana tidak mudah untuk mendapat kesemua ciri-ciri ini dalam sesebuah syarikat.

Faedah Tambahan VPS Hosting

Web hosting VPS adalah sejenis jambatan di sekitar web hosting khusus dan hosting web yang dikongsi. Ia adalah satu rawatan web hosting internet yang berkesan untuk syarikat-syarikat yang mempunyai banyak sumber pelayan web di seluruh dunia. Dengan jenis hosting internet seperti ini, anda mendapat faedah sama seperti yang disediakan oleh hosting internet yang dikhaskan tetapi dengan harga yang lebih murah.

Secara umum, sebagai VPS mengambil kesempatan daripada teknik pemisahan PC peribadi pelayan fizikal ke dalam pelbagai (digital) pelayan, masing-masing mempunyai kaedah dan aplikasi berfungsi bebas.

Pemilik laman web yang mencari ciri-ciri yang luar biasa ditambah pula dengan arahan yang lebih diingini mengenai pentadbiran laman web. Keselamatan dan skalabiliti seperti yang dibentangkan oleh hosting VPS tidak dapat ditandingi dengan jenis hosting internet yang lain. Prosedur ini lebih murah berbanding hosting yang dikhaskan dan ia juga membuka peluang kepada versatiliti serta kebolehpercayaan dengan jumlah kemasukan ke pelayan root.

Hosting web VPS memberikan anda potensi untuk membina sanbox. Hanya dengan satu bodily server dan dua pelayan peribadi maya, anda boleh mempunyai dua laman web di pelayan yang sama tetapi boleh membuat kemas kini secara berasingan tanpa apa-apa kesan kepada yang selainnya.

Sesebuah perniagaan yang unik yang memerlukan hosting internet yang boleh cekap serta flesibel dari segi penyesuaian berbanding hosting dikongsi semestinya akan menikmati lebih keuntungan daripada VPS Hosting.

Hosting internet VPS membolehkan sumber-sumber platform yang terjamin dan RAM yang dapat dibebankan sehingga memberikan anda tanggungjawab penting yang berbeza ke dalam tugasan yang kurang rumit. Pelayan peribadi maya telah menarik banyak developer web dan web master seluruh dunia kerana dengannya, mereka dapat mengkonfigurasi dan memasang program dengan tujuan masing-masing.

Apakah Perbezaan antara Web Hosting Dikongsi Dan VPS Hosting?

Jika anda bermula dengan sebuah laman web, tentu saja, pakej hosting yang baik sangat diperlukan. Hosting sebenarnya adalah istilah yang digunakan untuk menyewa sebuah penyimpanan, kuasa pengkomputeran, serta ruang cakera pelayan di host web .

Selain itu, pembekal hosting menjaga aspek teknikal laman web anda. Ia memberikan anda pelayan di mana laman web anda boleh dihubungi melalui internet, menyokong pelayan dan mengkonfigurasinya supaya laman berjalan pantas walaupun dalam keadaan trafik yang berat.

Apabila memilih pakej hosting, anda mempunyai pilihan-pilihan yang berbeza. Yang paling penting adalah hosting dikongsi (shared hosting) dan hosting VPS. Apa sebenarnya maksud dua istilah ini? Dan apakah perbezaan di antara hosting yang dikongsi dan hosting VPS?

Perbezaan utama antara hosting dikongsi dan hosting VPS adalah cara kedua-dua sistem menggunakan sumber perkakasan yang tersedia. Dengan hosting yang dikongsi, laman web menggunakan sumber pada masa yang sama.

Anda mungkin khuatir pelayan mungkin terhambat oleh jumlah permintaan yang berlebihan dari laman web atau aplikasi oleh  pengguna lain membuatkan laman web anda menjadi lambat atau tidak responsif. Ini juga adalah kelebihan terbesar hosting VPS.

Kerana sistem ini mempunyai kapasiti server sendiri, prestasi laman web anda akan menjadi lebih baik dan lebih dapat diandalkan. Kerana VPS berfungsi sepenuhnya secara bebas, ia juga menawarkan manfaat yang signifikan dari segi keselamatan.

Hostinger-Malaysia screenshot

Pemenang kami bagi 2018

Rating: (5)
Alamat: Hostinger International Ltd.
61 Lordou Vironos Street, 6023 Larnaca, Cyprus

Hostinger menawarkan 8 pakej VPS Hosting yang berbeza. Pakej termurah adalah seperti tersebut:

 • 1 GB of memory
 • 20 GB storage
 • 1 TB bandwidth

Harga RM16.59 / bulan.

Pakej dengan harga tertinggi adalah seperti berikut:

 • 8 GB of memory
 • 160 GB storage
 • 6 TB bandwidth

Harga RM159.39 / bulan.

Semua pakej bersertakan IP khas, akses root sepenuhnya, pemacu cakera SSD, rangkaian 100 MB/S dan sokongan IPv6

Features

 Disk space  20GB – 160GB
 Bandwitdh  1TB – 6TB
 Load time Malaysia 238ms (1st)
 Uptime  100% (1st)
 C-Panel Yes
 Databases  Unlimited
OS Windows, Linux
 PHP  7.3
 Live chat  Yes
Shinjiru Web Hosting Malaysia

Tempat kedua: Shinjiru

Rating: (4)
Alamat: Wisma Laxton, No. 19-2, Jalan Desa, Taman Desa Off Jalan Klang Lama, Wilayah Persekutuan, 58100 Kuala Lumpur, Wilayah Persekutuan Kuala Lumpur
Phone: +603.7987.1191 (Hunting Line)
Email: [email protected]
Contact Hours: 9:00am – 6:00pm (Mon – Fri)

Shinjiru menawarkan 4 Pakej VPS Hosting yang dinamakan Basic, Standard, Pro dan Premium.

Kelebihan terbesar Shinjiru adalah tawaran jalur lebar 1 Gbps tanpa had walaupun bagi pakej paling asas. Selain itu, pakej VPS asas juga  termasuk:

 • 1 VCPU
 • 25 GB SSD Storage
 • 1 GB Memory
 • 1 IP Address
 • 24/7 Technical Support
 • 1 Gbps DDoS Protection

Harga: 48 RM / bulan.

Pakej VPS premium mereka bernilai RM 128 / bulan dan dilengkapi dengan:

 • 4 VCPU
 • 100 GB SSD Storage
 • 8 GB Memory
 • 1 IP Address
 • 24/7 Technical Support
 • 1 Gbps DDoS Protection

button_activate-shinjiru-discount

Features

 Disk space  25 GB – 100 GB
 Bandwitdh  Unlimited
 Load time Malaysia 416ms (2nd)
 Uptime  99.97% 
 C-Panel Yes
 Databases  Unlimited
OS Linux
 PHP  7.3
 Live chat  Yes
exabytes screenshot

Tempat ketiga: Exabytes 

Rating: (4)
Alamat: 1-18-8, Suntech @ Penang Cybercity, Lintang Mayang Pasir 3, 11950 Bayan Baru, Penang.
Phone: 04-609 7888
Contact Hours: 9:00am – 5:00pm (Mon – Fri)

 

Exabytes menawarkan 15 Pakej Web Hosting VPS Linux yang berbeza dan 15 Pakej Web Hosting VPS Windows.

Pakej VPS Linux mereka bermula dari RM 19.25/ bulan dan mempunyai:

 • 20 GB SSD Disk Space
 • 1 GB Memory
 • 1 vCPU
 • 1 Dedicated IP dan
 • 1 TB Monthly Data Transfer

Pakej VPS Linux yang paling mahal yang ditawarkan pada harga RM 1782/ bulan dan termasuk:

 • 200 GB SSD Disk Space
 • 64 GB Memory
 • 24 vCPU
 • 1 Dedicated IP dan
 • Unmetered Monthly Data Transfer.

Pakej VPS Windows bermula dari RM 27.50/ bulan untuk yang termurah dan termasuk:

 • 40 GB SSD Disk Space
 • 2 GB Memory
 • 1 vCPU
 • 1 Dedicated IP
 • 1 TB Monthly Data Transfer

Yang paling mahal Windows VPS Hosting Exabytes pada harga RM 2960/ bulan dan ia termasuk:

 • 200 GB SSD Disk Space
 • 64 GB Memory
 • 24 vCPU
 • 1 Dedicated IP
 • Unmetered Monthly Data Transfer

exabytes discount

Features

 Disk space  20 GB – 200 GB
 Bandwitdh  1 TB – Unlimited
 Load time Malaysia 305ms 
 Uptime  100% 
 C-Panel Yes
 Databases  Unlimited
OS Linux, Windows
 PHP  7.3
 Live chat  Yes
RockSoft Hosting Malaysia

Rating: (3.5)
Alamat: Coplace 3, 63000 Cyberjaya, Selangor
Phone: 03-8319 3615
Contact Hours: 9:00am – 11:00pm (Mon – Fri)

RockSoft menawarkan Pakej VPS Hosting Awan bergelar VPS-01 sehingga VPS-05.

VPS-01 Cloud Hosting adalah yang termurah pada hargaRM 50/ bulan:

 • 1 Core
 • 1 GB RAM
 • 25 GB SSD

Pakej VPS-05 pada harga RM 300/ bulan dan termasuk:

 • 6 Cores
 • 6 GB RAM
 • 250 GB SSD

Ciri paling positif bagi pakej-pakej RockSoft adalah kesemua pakej mereka tidak dimeterai.

button_activate-rocksoft-discount

Features

 Disk space  25 GB – 250 Gb
 Bandwitdh  Unlimited
 Load time Malaysia 549ms (2rd)
 Uptime  100%
 C-Panel Yes
 Databases  Unlimited
OS Linux, Windows
 PHP  7.1
 Live chat  Yes
iCore hosting services

iCore Technology

Rating: (4)
Alamat: W52B, Jalan Pendekar 18, Taman Ungku Tun Aminah, 81300 Johor Bahru, Johor
Phone: 07-288 1230
Contact Hours: 9:00am – 6:00pm (Mon – Fri)

 

iCore Technology mempunyai 6 pakej VPS Web Hosting, dinamakan mengikut jumlah storage yang disediakan. Pakej paling murah menyediakan storage 50 GB iaitu VPS50 manakala pakej paling mahal, VPS300, dilengkapi dengan storage sebanyak 300 GB.

Kelebihan utama mereka berbanding kebanyakan pesaing mereka adalah kesemua pakej mereka besertakan jalur lebar tanpa had.

VPS50 juga termasuk:

 • 2 vCPUs
 • 768MB
  Dedicated RAM
 • 1 × IPv4

Harga: RM 55/ bulan.

VPS300 pakej termasuk:

 • 4 vCPUs
 • 4GB
  Dedicated RAM
 • 1 × IPv4

Harga: RM 260/ month

button_activate-icore-discount

Features

 Disk space  50 GB – 300 GB
 Bandwitdh  Unlimited
 Load time Malaysia 605ms 
 Uptime  100% 
 C-Panel Yes
 Databases  Unlimited
OS Linux, Windows
 PHP  7.1
 Live chat  Yes
Serverfreak Malaysia

Rating: (4)
Alamat: 12, Jalan Teluk Pulai, Kawasan 6, 41100 Klang, Selangor
Phone: 03-2780 3873
Contact Hours: 9:30am – 5:30pm (Mon – Fri)

ServerFreak adalah salah satu syarikat hosting yang paling popular di Malaysia, terutama bagi perkhidmatan hosting dikongsi mereka. Bagi hosting VPS, mereka menawarkan 7 pakej yang berlainan, di mana 3 di Linux dan 4 di platform Windows.

Basic Windows VPS Hosting berharga RM 269/ bulan dan dilengkapi dengan:

 • 25 GB RAID10 SAS Storage
 • 150 GB Monthly Data Transfer
 • 1 GB Memory
 • 1 GB Swap Memory
 • 1vCPU No. of Processor

Pakej termahal Windows VPS Hosting berharga RM 419/ bulan dan ia termasuk:

 • 100 GB RAID10 SAS Storage
 • 450 GB Monthly Data Transfer
 • 3 GB Memory
 • 3 GB Swap Memory
 • 4vCPU No. of Processor

 

Bagi versi Linux, ServerFreak’s basic Linux VPS Hosting Package berharga RM 119/ sebulan termasuk:

 • 25 GB RAID10 SAS Storage
 • 150 GB Monthly Data Transfer
 • 512 MB Memory
 • 1024 MB Swap Memory
 • Intel Xeon 2.0Ghz vCPU Processor

Pakej Premium VPS Linux mereka bernilai RM 319/ bulan dan dilengkapi dengan:

 • 75 GB RAID10 SAS Storage
 • 350  GB Monthly Data Transfer
 • 1536 MB Memory
 • 3072 MB Swap Memory
 • Intel Xeon 2.0Ghz vCPU Processor

button_activate-serverfreak-discount

Features

 Disk space  25 GB – 100 GB
 Bandwitdh  150 GB – 450 GB
 Load time Malaysia 670ms
 Uptime   100%
 C-Panel Yes
 Databases  Unlimited
OS Windows, Linux
 PHP  7.1
 Live chat  Yes
Webserver Malaysia

Rating: (4)
Alamat: Acme Commerce Sdn. Bhd. (WebServer.com.my), VO2-07-07, Lingkaran SV, Sunway Velocity, Jalan Peel, 55100 Kuala Lumpur
Phone: 03-2714 2263
Contact Hours: 9:00am – 6:00pm (Mon – Fri)

WebServer Malaysia semakin popular beberapa tahun kebelakangan ini kerana kepelbagaian pakej yang ditawarkan bagi keperluan ramai.

Bagi VPS Hosting, mereka menawarkan 8 pakej yang berlainan, 4 bagi platform Linux dan 4 bagi Windows. Pakej bagi kedua-dua versi dikategori kan sebagai Emas, Platinum, Enhanced dan Super.

Pakej Emas adalah yang paling murah bagi kedua-dua versi pada harga RM 139/ bulan.

Kedua-dua , Pakej VPS Windows Emas dan Pakej VPS Linux Gold termasuk:

 • 75 GB Web Space
 • 8 VCPU
 • 1 GB Server Memory
 • 500 GB Monthly Transfer
 • 5 Mbps Bandwidth

 

Pakej Super VPS Windows dan Pakej VPS Super Linux kedua-dua pada harga RM179/ bulan dan termasuk:

 • 100 GB Web Space
 • 16 vCPU
 • 8 GB Server Memory
 • 2000 GB Monthly Transfer
 • 10 Mbps Bandwidth

button_activate-webserver-discount

Features

 Disk space  75 GB – 100 GB
 Bandwitdh  500 GB – 2 TB
 Load time Malaysia 701ms
 Uptime  99.98%
 C-Panel Yes
 Databases  Unlimited
OS Windows, Linux
 PHP  7.1
 Live chat  Yes
VPSMalaysia web hosting provider

Rating: (4)
Alamat: 33-01, 33rd Floor, Menara Keck Seng, 203 Jalan Bukit Bintang, 55100 Kuala Lumpur, Wilayah Persekutuan Kuala Lumpur
Phone: 03-2149 9314
Contact Hours: 24 hrs

VPSMalaysia, seperti namanya, amat terkenal dengan pakej VPS Web Hosting mereka.

Pakej VPS asas ditawarkan pada RM 29/ bulan bagi kedua-dua versi dan dilengkapi dengan:

 • 1 GB RAM
 • 1 Core vCPU
 • 25 GB SSD Disk
 • 2 TB Data Transfer
 • 100 Mbps Bandwidth
 • 1 IP Address

Pakej VPS Hosting Elite berharga RM 239/ bulan bagi kedua-dua versi Linux dan Windows:

 • 8 GB RAM
 • 16 GB Burst RAM
 • 100 GB SSD Disk
 • 4 Cores Processor
 • 8 TB Data Transfer
 • 100 Mbps Bandwidth
 • 1 IP Address

button_activate-vps-malaysia-discount

Features

 Disk space  25 GB – 100 GB
 Bandwitdh  2 TB – 8 TB
 Load time Malaysia 619ms
 Uptime  99.99%
 C-Panel Yes
 Databases  Unlimited
OS Windows, Linux
 PHP  7.1
 Live chat  Yes

Jika anda mempunyai pengalaman dengan mana-mana syarikat disebut di atas, kongsinya bersama kami.