Google Penalty And Link Spam Removal Service

Perkhidmatan Pemulihan Penalti Google Dan Spam Pautan

Singkirkan spam pautan dan kembalikan semula ranking anda!

Sekiranya anda mengalami penurunan dalam kedudukan ranking anda, anda mungkin salah satu daripada beribu-ribu orang yang terjejas oleh Google “Penguin”.

Google “Penguin” menyasar laman-laman web yang telah dioptimumkan secara berlebihan, mempunyai pautan profil yang tidak sesuai, dan menggunakan teknik SEO yang kurang “bersih” dalam usaha memanupulasi enjin carian untuk mencapai ranking yang lebih tinggi, strategi ini dikenali sebagai “black hat SEO. ”

Banyak laman web yang menggunakan teknik pautan ini telah kehilangan ranking enjin carian mereka, mengalami penurunan kadar trafik, dan dalam sesetengah kes, dikenakan penalti yang mungkin mengambil masa yang panjang untuk dipulihkan.

 

Adakah Laman Web Saya Di-Flag Atas Sebab Spam Pautan?

Kami telah menemui beberapa faktor yang mungkin menjadi penyebab utama dalam penuruan ranking. Di antaranya:

  1. Terlalu banyak “anchor text backlink” atau pautan teks sauh
  2. Penggunaan domain padanan tepat yang keterlaluan
  3. Pemasaran artikel yang berkualiti rendah dan spam pautan blog
  4. Pemadatan kata kunci dalam pautan internal dan external

Jadi jika anda mengalami penurunan mendadak dalam kedudukan dan lalu lintas, dan anda atau agensi SEO anda pernah menggunakan salah satu teknik yang disenaraikan di atas, anda mungkin telah menjadi sasaran Google “Penguin”.

Jika anda mengesyaki bahawa laman anda telah terjejas dengan Google “Penguin”, hubungi kami untuk analisa backlink secara percuma untuk kami berikan nasihat akan langkah yang perlu diambil seterusnya.

 

    Contact us